logo
Menu Menu sluiten

Een tweedehands iPhone kopen - Tips & tricks

Ben je oop zoek naar een nieuwere iPhone? Dan kan je overwegen om een tweedehands iPhone te kopen? Steeds meer winkels en webshops bieden je keuze uit zowel nieuwe als tweedehands iPhones.

Wat ons betreft is dat prima want door een tweedehands iPhone te kopen draag je in allerlei opzichten bij aan een beter milieu. Je zorgt er voor dat er minder grond- en hulpstoffen nodig zijn. Daarnaast wordt er door aankoop van een tweedehands iPhone minder verpakking van karton en plastic gebruikt. Met je aankoop van een tweedehands iPhone help je ook de CO2-uitstoot te verlagen omdat er minder vrachtauto’s en vrachtschepen ingezet hoeven worden voor transport. Het kopen van een tweedehands iPhone biedt, laten we eerlijk zijn, natuurlijk ook prijsvoordelen. Vooral nadat het nieuwste model iPhone gelanceerd is zakken de prijzen van vorige modellen vaak enorm. Tip: juist dan is het een goed moment om een tweedehands iPhone te kopen. Het is dus in meerdere opzichten gunstig om een tweedehands iPhone te kopen. Maar hoe verzeker je jezelf van een goede aankoop? Tip: lees onze tips & tricks.

Te lage prijs

Wil je een tweedehands iPhone kopen, oriënteer je vooraf dan grondig. Zie je bijvoorbeeld op een aanbiedings- platform een tweedehands iPhone voor een prijs die eigenlijk veel te laag is, vraag je jezelf dan af of die iPhone misschien gestolen is. Weliswaar betaalt je dan wel een ongekend lage prijs voor je iPhone maar je maakt je schuldig aan heling. En dat is nog steeds een strafbaar feit. Ons advies: denk niet ‘die iPhone is toch al gestolen’. Of ‘Als ik hem niet koop, koopt iemand anders hem wel’. Want dat klopt feitelijk maar je koopt dan wel een gestolen product waardoor je bijdraagt aan de instandhouding van het criminele circuit. Dat wil je natuurlijk niet. Ook van belang is dat je bij het kopen van een gestolen iPhone hoogst waarschijnlijk geen garantie hebt. Helaas kun je vooraf niet altijd bepalen of de iPhone gestolen is. Je onderbuik kan je goed helpen: is de prijs te mooi om waar te zijn, dan klopt er meestal ergens iets niet. Algemene tip: koop een tweedehands iPhone alleen bij een aanbieder die je volledig vertrouwt.

Defecten

Koop je een tweedehands iPhone in een fysieke winkel, dan raden we je aan om uitvoerig te controleren of alles naar behoren functioneert. Tip: ben je zelf niet technisch of niet technisch genoeg, neem dan een vriend mee die dat wel is en die wel goed kan beoordelen of je er verstandig aan doet om de betreffende tweedehands iPhone te kopen. Ben je van plan om een tweedehands iPhone te kopen in een webshop of via een verkoopplatform, dan kun je die functionaliteit natuurlijk niet vooraf uittesten. Tip: maak - eventueel samen met je technische vriend - een checklist met technische vragen en mail je lijstje met vragen aan de aanbieder. Komt daar geen of geen helder antwoord op, koop je tweedehands iPhone dan ergens anders. Aansluitende tip: bekijk vooraf wat de garantievoorwaarden inhouden en hoe het retourbeleid van de aanbieder is bij een defect. Als hierover niets staat op hun website of als de informatie daarover vaag en/of onvolledig is kun je het beter voor een andere aanbieder kiezen. Ook als de prijs daar (iets) hoger is.

Software op een tweedehands iPhone

Ook op het gebied van software hebben we enkele praktische tips & tricks voor je. Controleer welke software er is geïnstalleerd op de tweedehands iPhone die je op het oog hebt en vraag daarbij gerust door. Het is bijvoorbeeld belangrijk welke Apple-software precies geïnstalleerd is. Koop je een tweedehands iPhone met een verouderde Apple Operating System-versie, dan is de kans levensgroot aanwezig dat je veel nieuwe applicaties (apps/software) niet kunt installeren. Het kan ook zijn dat de door jou gekochte iPhone enorm langzaam is, dat wil je natuurlijk niet. Tip: maak de door jou gekochte tweedehands iPhone direct softwarematig ‘schoon’ met zogenoemde optimalisatie-software. Zo’n softwarepakket kost een paar tientjes, is heel gebruiksvriendelijk en verwijdert onnodige applicaties en eventuele virussen op je tweedehands iPhone zodat-ie weer sneller werkt.

Beschadigingen

Zeker een tweedehands iPhone die veel gebruikt is kan gebruikssporen of beschadigingen hebben. Tip: ben je van plan om een iPhone te kopen in een fysieke winkel, start de iPhone dan zelf op. Je ziet dan terplekke of dat een beetje gaat en je ziet meteen of er beschadigingen zijn zoals krassen op het beeldscherm. Een veelgebruikte truc van verkopers: in de aanbieding gebruiken ze een afbeelding van een nieuw product terwijl ze een tweedehands product verkopen. Of ze werken met Photoshop in de foto van het product beschadigingen weg. Jouw tegentruc: zorg dat je hun aanbieding met foto bij de hand hebt als je het product gaat kopen en vergelijk of dit klopt.

Bij aankoop van een tweedehands iPhone in een webshop of via een aanbiedingsplatform kun je beschadigingen helaas niet vooraf in het echt controleren. Beschadigingen zie je pas als je de iPhone in handen hebt. Onze tip: bekijk vooraf heel goed wat de garanties van de betreffende aanbieder zeggen over beschadigingen en verdiep je in hun retourbeleid. Is hierover niets te vinden op hun webshop of hun online verkoopplatform? Of is de informatie hierover niet duidelijk, ronduit vaag of niet onvolledig? Laat bij jezelf dan een alarmbelletje afgaan en oriënteer je bij andere aanbieders van tweedehands iPhones. Hoe dan ook: wil je een tweedehands iPhone kopen, bereid je dan goed voor, schakel eventueel een kenner op het gebied van computers in en let goed op wat je precies koopt. We wensen je veel succes met je aankoop.

Bekijk hier de beste tweedehands iPhones van dit moment
Tweedehands iPhone
Wissel.nl ReMarkt Monitoren