logo
Menu Menu sluiten

Tips voor het kopen van een tweedehands MacBook

Op computergebied is er veel vraag naar tweedehands MacBooks. Die worden aangeboden in computerwinkels, in webshops en op de bekende verkoopplatformen. Dat er veel vraag is naar tweedehands MacBooks is heel verklaarbaar. Enerzijds is de aanschafprijs van een MacBook tamelijk hoog, helemaal als je die vergelijkt met een Windows-computer, anderzijds gaat een MacBook relatief lang mee waardoor je er langere tijd plezier van hebt. Maar hoe verzeker je jezelf van een goede aankoop? Heel makkelijk: lees onze tips.

Na lancering nieuw model MacBook

Direct na de lancering van het nieuwste model MacBook dalen de prijzen van vorige modellen, vaak met tientallen procenten. Tip: juist dan is het aan te raden om een tweedehands MacBook te kopen. Apple kondigt haar productlanceringen vaak lange tijd tevoren aan. Wil je echt flink besparen op het kopen van een tweedehands MacBook? Heb dan geduld en koop op het juiste moment.

Wantrouw een te lage prijs

Ben je van plan om een goede tweedehands MacBook te kopen? Kijk dan vooraf heel goed om je heen zodat je weet wat er allemaal te koop is. Zie je op een bekend aanbiedingsplatform een tweedehands MacBook voor een prijs die te laag is om waar te zijn, bedenk dan dat die superlaag geprijsde MacBook misschien gestolen is. Het platform is formeel niet verantwoordelijk en kan natuurlijk niet de herkomst van alle aangeboden producten controleren.

Koop je een gestolen MacBook dan maak je je schuldig aan heling, een strafbaar feit. Misschien denk je ‘die MacBook is toch al gestolen’. Of ‘Koop ik hem niet, dan koopt iemand anders hem wel’. Feitelijk gezien klopt dit, maar je koopt dan wel een gestolen product. Daarmee draag je bij aan de instandhouding van het criminele circuit. Koop je een gestolen MacBook dan heb je meestal geen garantie.

Gestolen MacBook?

Hoe weet je of een aangeboden tweedehands MacBook wel of niet gestolen is? Dat weet je vooraf nooit helemaal zeker natuurlijk maar als-ie een veel te lage prijs heeft, dan klopt er meestal iets niet. Onze tip in zijn algemeenheid: koop een tweedehands MacBook alleen bij een aanbieder die je volledig vertrouwt, liefst bij een partij waar je ook garantie krijgt.

Goed controleren

Koop je een tweedehands MacBook in een fysieke winkel, controleer dan uitvoerig of er geen al te ernstige beschadigingen zijn en of alles goed werkt. Tip: ben je zelf niet al te technisch of heb je helemaal geen verstand van computers, neem dan een kenner mee. Laat hem of haar beoordelen of het verstandig is om de betreffende tweedehands MacBook te kopen.

Wil je een tweedehands MacBook kopen in een webshop of via een verkoopplatform, dan heb je helaas niet de mogelijkheid om eventuele beschadigingen, bijvoorbeeld aan het scherm, maar ook de werking vooraf uit te testen.

Tip: stel - eventueel samen met je technische vriend(in) - een lijstje op met technische vragen en mail dat aan de betreffende aanbieder. Krijg je geen of geen duidelijk antwoord op je vragen, oriënteer je dan ergens anders. Nog een tip: bekijk vooraf wat de garantievoorwaarden en het retourbeleid van de aanbieder zijn in geval van een defect. Staat hierover niets op hun website of is de informatie hierover onduidelijk en/of onvolledig, dan kun je beter voor een andere aanbieder kiezen. Ook als de prijs daar (iets) hoger is.

Actuele software?

Ook op het gebied van software hebben we een aantal praktische tips voor je. Controleer welke softwareversie er geïnstalleerd is op de tweedehands MacBook die je wilt kopen. Vraag daarbij gerust door want het is belangrijk welke Apple-software precies geïnstalleerd is. Koop je een tweedehands MacBook met een te oud Apple Operating System-versie, dan loop je het risico dat nieuwe applicaties niet geïnstalleerd kunnen worden.

Wat minstens zo vervelend is als de door jou gekochte MacBook tergend traag is. Tip: maak de door jou gekochte tweedehands MacBook softwarematig ‘schoon’ met optimalisatie-software. Een dergelijk softwarepakket kost maar enkele tientjes, is heel gebruiksvriendelijk en verwijdert onnodige applicaties en eventuele virussen op je tweedehands MacBook waardoor hij weer sneller werkt.

Duidelijk zal zijn: ben je van plan om een tweedehands MacBook te kopen, bereid je dan goed voor, schakel eventueel een kenner in en let heel goed op wat je precies koopt. We wensen je veel succes met je aankoop.

Milieu

Naast een scherpe prijs is er nóg een goed argument om geen nieuwe maar een tweedehands MacBook te kopen: het milieu. Door een tweedehands MacBook te kopen draag je op diverse manieren bij aan een beter milieu. Er zijn minder grond- en hulpstoffen nodig, daarnaast wordt er door de aankoop van een tweedehands MacBook minder verpakking, zoals karton, plastic en piepschuim gebruikt. Daar komt bij dat je met het kopen van een tweedehands MacBook ook helpt om de CO2-uitstoot te verlagen aangezien er minder vrachtauto’s en vrachtschepen ingezet hoeven worden voor transport.

Kortom, het kopen van een tweedehands MacBook is goed voor je portemonnee én voor het milieu.

Bekijk hier de mooiste tweedehands MacBooks van dit moment
Tweedehands MacBook
Wissel.nl ReMarkt Monitoren